Specificaties

1-4 spelers
8+
25 minuten  

Het verhaalUbongo is een snel spel voor de hele familie. De regels zijn eenvoudig en in een paar minuten uit te leggen. De zandloper en de grote hoeveelheid puzzels maken het spel spannend, waardoor je het keer op keer opnieuw wilt spelen. Probeer zo snel mogelijk het veld te vullen met de puzzelstukjes die je mag gebruiken. Als jij de snelste bent ontvang je waardevolle edelstenen. Maar is dat voldoende om het spel te winnen?  

Basisspel

Je gooit met de dobbelsteen, je draait de zandloper om en puzzelt met de juiste puzzelstukken. Ben je de snelste speler? Roep ‘Ubongo!”en daarna mag je jouw speelstuk op het speelbord verplaatsen. Ben je de eerste? Dan mag je 2 edelstenen nemen. Voor de anderen gaat het spel intussen stormachtig verder. Zolang de zandloper loopt mag je puzzelen en kun je edelstenen verzamelen.

bekijk spel 

Twee spelers dagen elkaar uit om dezelfde Ubongo-puzzel op te lossen. Zoals altijd bij Ubongo draait alles om de vraag: “Wie lukt het om als eerste zijn puzzelvlak volledig te bedekken?”. De snelste speler krijgt een overwinningspunt en daarna dient de volgende opdracht zich alweer aan. Beslis het duel in jouw voordeel en word Ubongo-meester.

bekijk spel 

Kun je niet genoeg krijgen van Ubongo? Dan is Ubongo Solo de ultieme uitdaging met de grootste keuze aan puzzelstukken en verschillende opgaven. Ga in je eentje de uitdaging aan en voltooi alle 546 levels. De moeilijkheidsgraad neemt met elke puzzel toe, maar je zult zien dat je steeds beter wordt in het puzzelen. Zo heb je Ubongo nog niet eerder gespeeld: speciale regels geven aan hoe de vakken gevuld moeten worden. Afwisseling en langdurig speelplezier gegarandeerd! Het perfecte spel voor iedere Ubongo-fan! 

bekijk spel 

Een beestachtig leuke versie voor kinderen van het bekende bordspel! Alle spelers leggen tegelijk en zo snel mogelijk hun dieren op hun bordje. De snelste roept „Ubongo!“ en trekt snel edelstenen uit de zak. Voor de andere spelers gaat het spel ondertussen verder: zolang de zandloper nog loopt mag er worden geprobeerd om de dieren goed in de puzzel te passen en daarvoor edelstenen te pakken. Wie aan het einde van het spel de meeste edelstenen bezit, heeft gewonnen! 

bekijk spel

Probeer je kaarten met zes Ubongosymbolen zo snel mogelijk aan te sluiten. Het kaartspel heeft een unieke speelervaring met plezier voor jong en oud. Leg als eerste je kaarten met twee steeds gelijke symbolen aan elkaar. Klinkt eenvoudig, toch?
Maar probeer dit maar eens onder tijdsdruk. Puzzel snel en scoor die punten!

bekijk spel 

Deze versie van Ubongo neem je gemakkelijk overal mee naartoe. Maar laat je niet misleiden door het kleine formaat, want dit spel heeft een totaal nieuwe uitdaging! Korte spelregels en extreem veel puzzelplezier! 

bekijk spel 

De wereld van Ubongo

Basisspel

Het Duel

Solo

Junior

Het Kaartspel

Extreem - Fun & Go